Covrigi pufosi cu faina si seminte de in

de Valclaudia in Piine, 22 Mai 2017 | 2636 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 2 linguri faina de in
  • 3 linguri seminte de in
  • 50 ml ulei
  • 750 gr faina de tip 650
  • 750 ml apa calduta
  • pentru presarat deasupra putina sare si seminte de in
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi pufosi cu faina si seminte de in:

Zdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul.

Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650.

Vom obtine un aluat usor uleios pe care il vom imparti in 15 bucati de marime aproximativ egala.

Preincalzim cuptorul la 50 grade C.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Modelam aluatul in forma de covrigi, ii asezam in tavi si presaram putina sare peste ei si seminte de in.

Dam tavile la cuptor pentru 30 minute, ii lasam la dospit, apoi ridicam temperatura la 175 grade C, pornim functia de coacere cu ventilatie si lasam covrigii la rumenit, in jur de 35 minute.

Scoatem covrigii din cuptor si din tava pe un gratar.

Ii servim fierbinti sau reci, acasa, la scoala sau la munca, in parc sau la picnic in asteptarea gratarului :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi pufosi cu faina si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigi bavarezi