Cozonac cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 4361 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 450 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde(1 kg)

Umplutura:

  • 600 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri

Pt uns:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri lapte

Ingredientele sunt pentru 2 cozonaci!

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Pentru inceput facem o maia din :

drojdie

3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte)

2 lingurite zahar

2 lingurite faina

Lasam sa dospeasca 15 min.

Intr`un vas mare cernem faina,adaugam pe rand zaharul,vanilia,coaja de lamaie si portocala,1 lingurita de sare ,laptele caldut si untul topit(sa nu fie fierbinte).

Framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(eu il framant si 20 de min).

Il lasam la loc caldut timp de 45-60 de min pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foi destul de subtiri(0.5 cm grosime)

Pentru umplutura batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul,adaugam nuca macinata si cacaua si omogenizam bine.

Ungem fiecare foaie cu umplutura de nuci ,rulam strans cozonacii si ii punem in tavi tapetate cu folie/hartie de copt.

Ii mai lasam sa dospeasca in tava inca 30 de min dupa care ii ungem cu galbenus de ou si lapte si ii dam la cuptor pentru cel putin 1 ora.



Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz