Cozonac cu stafide si fulgi de migdale

de katty in Dulciuri, 4 Mai 2016 | 4475 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 125 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 375 ml lapte
  • 2 galbenusuri+1 ptr uns
  • arome (coaja de portocala, lamaie,vanilie)
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri rom
  • 100 gr fulgi de migdale
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide si fulgi de migdale:

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile, restul de lapte, aromele. Framantam  pana nu se mai lipeste de maini,apoi  adaugam  uleiul si untul. Framantam  pana se incorporeaza complet si o lasam  la cald, acoperita cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intre timp inmuiem stafidele in rom, amestecand din cand in ele. Punem stafidele, omogenizam, apoi impartim aluatul in 2 fasii pe care le impletim. Punem cozonacul intr-o tava unsa cu unt il lasam sa creasca 20 de minute apoi, il ungem cu galbenusul batut cu o lingura de lapte, presaram fulgii de migdale si il dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Il lasam  sa se raceasca complet, apoi il  scoatem  din forma si  presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trandafir cu mac