Crema de zahar ars

de gaby_duceag in Dulciuri, 25 Ian 2013 | 4195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 linguri zahar
  • 1 l de lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat.
  • o lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Puneti laptele la fiert la foc mic.

Intr-o cratita destul de marisoara caramelizati 10 linguri de zahar pana ce devine maroniu-auriu (nu-l ardeti prea tare pt ca riscati sa devina crema amaruie). Il luati de pe foc si tapetati peretii vasului miscand usor cratita (nu bagati degetelul,ca arde) sau puneti cate putin in vase mici si tapetati usor peretii lor(repede, ca se intareste )

Ouale  le mixati impreuna cu celelalte 10 linguri de zahar, amidonul si zaharul vanilat. Amestecati apoi cu laptele fiert, dupa ce acesta a fost lasat sa se racoreasca 5 minute.

Turnati amestecul  peste zaharul ars din cratita sau in forme si bagati la cuptor, la foc mediu spre mic. Lasati pentru o ora,(pana ce capata o consistenta legata si incepe sa se zareasca sucul caramel).

Bagati la frigider si rasturnati cand e rece.

Pofta buna!

N-ar strica un mot de frisca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si mere