Creveti cu susan

de Brindusa in Fructe de mare, 30 Dec 2009 | 8505 vizualizari

 

Incep sa-mi placa din ce in ce mai mult crevetii. Si aici au un sos dulce-iute-acrisor innebunitor. Reteta asta am luat-o de pe un site care mie imi place foarte mult www.condimenteweb.ro, dar am adaptat-o gustului meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveti curatati
  • 1 ou
  • 1/2 cana faina
  • 4 linguri susan
  • cate 1/4 lingurita de piper negru macinat, sare, pudra 5 arome (daca ai)
  • ulei pentru prajit
Pentru sos
  • 5 catei usturoi rasi fin
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 linguri pasta de susan (tahini)
  • 1 lingura vin de orez (sau vin alb sec)
  • 2 lingurite miere
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 lingurita sos iute de ardei (sau dupa gust)
  • zeama de la o limetta (sau lamaie)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu susan:

Sosul:

Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie).

 Crevetii:

Intr-un castron bate bine oul.

Amesteca faina cu susanul, sarea, piperul, 5 arome si pune-le pe o farfurie intinsa

Incinge uleiul intr-o tigaie mare.

Da fiecare crevete prin ou, apoi prin amestecul cu faina si prajeste cate 3 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu- mare (pana cand devin aurii). Scurge excesul de ulei punandu-i pe prosoape de hartie.

Serveste crevetii cu sos si eventual cu taietei de orez. Presara ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu susan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

liana_geicu 1

30.12.2009, 21:25

Cred ca sunt taare buni, vreau si eu!

Oana 1

02.01.2010, 12:18

Doamne, cat imi plac! ce pofta mi-ai facut!!!

Brindusa 1

02.01.2010, 13:32

nu-mi zice, ca eu numai cand ma uit la poza imi aduc amine de gust si-mi ploua in gura

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu creveti si sos picant