Crostata cu nectarine

de alilianaa in Prajituri, 16 Aug 2014 | 5279 vizualizari

 

O prajitura dulce acrisoara din care as servi mereu...

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 80 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa minerala
  • o jumatate plic praf de copt
Umplutura: 12 nectarine, o lingura amidon, un plic zahar vanilat, 10 linguri zahar, 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu nectarine:

Aluatul:  Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora.

Umplutura: nectarinele se spala si se pun la scurs. Cu un cutit le taiem felii. Le punem intr-o tingire cu un fund mai gros la foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa-si lase zeama, dilzolvam in 50 ml apa amidonul si il punem peste fructe. Amestecam, lasam la racit. Am pregatit fructele in asa fel incat sa nu se zobeasca, sa isi pastreze forma. 

Asamblare. Intr-o forma cu fund detasabil  punem aluatul intins. Peste aluat punem compozitia cu fructe. Aducem placinta de margini astfel incat  fructele sa fie cat mai acoperite. Mie mi-a iesit mai dezordonata, dar a fost tare buna. Se pune prajitura la cuptor pentur 30 min. se scoate si se da la rece. Se pudreaza cu zahar vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

dantes 1

17.08.2014, 07:36

Delicioasa

Lavinia 1

17.08.2014, 15:30

delicioasa

alilianaa 1

24.08.2014, 12:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si ananas