Crumble cu prune

de RuxyRux in Prajituri, 7 Aug 2012 | 4021 vizualizari

 

Cum sa va descriu aceasta deliciosenie? Mmmmmmmm....servita calda cu o cupa de inghetata alaturi este o nebunie...servita rece...e divina! Puteti incerca si cu alte fructe insa prunele ii confera o aroma de vis!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune coapte( puteti pune si mai mult)
  • 140 gr zahar brun
  • 100 gr fulgi de ovaz( de preferat mai marunt macinati)
  • extract natural de vanilie o lingurita
  • extract de flori de portocal o lingurita
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa macinata de portocala
  • 250 gr faina
  • 175 gr unt rece, dar moale
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Se amesteca toate ingredientele( mai putin fructele) pana compozitia devine sfaramicioasa si obtinem firmiturile de aluat. Prunele se spala si se rup bucati( se taie), se pun in tava si se stropesc cu sucul de la portocala.

Deasupra punem firmiturile de aluat.

Punem vanilia, coaja de portocala si dam la cuptor pana se rumeneste la 180 de grade.

E ceva de vis...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

gaby_gabytza 1

09.08.2012, 18:08

Mitinita 1

13.08.2012, 20:03

o cunoastem,au facut-o si maruntelele,sunt de acord cu tine,e super

RuxyRux 1

13.08.2012, 22:58

Imi si imaginez maruntelele in actiune...delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune si caramel