Cum se face coliva

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 12982 vizualizari

 

Cum se face coliva. La un moment dat, ajungi sa inveti sa faci si coliva. Eu chiar m-am experimentat in ultimii cinci ani....Eu una nu mananc coliva decat cand o framant. Recunosc ca ma feresc sa primesc coliva de pomana, pentru ca nu-mi sta in caracter sa o arunc, mai bine fac in asa fel sa nu primesc. Poate ca e ceva pe creierul meu de nu pot sa mananc, mai ales facuta de altul, Mea culpa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg arpacas
  • apa
  • zahar
  • sare
  • nuca prajita
  • biscuiti macinati
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • toate astea le apreciezi,pentru ca nu le-am cantarit niciodata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Se alege arpacasul de neghina, se spala in noua ape. Se pune in tuci acoperit cu apa cat sa depasesca o palma si se lasa la fiert la foc domol. Cand este fiert bine se adauga zaharul, dupa gust, eu prefer mai dulce si se mai lasa sa scada. Se da la rece. Deasupra se presara un strat de nuca macinata ca sa nu prinda crusta. Dimineata, inainte sa pleci la biserica se framanta bine adaugandu-se coaja de lamaie, zahar vanilat si nuca prajita si maruntita. Se asaza pe farfurie se acopera cu biscuiti macinati si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:30

coliva 1

17.05.2013, 22:37

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

diaconta 1

17.05.2013, 22:39

Coliva,sper ca nu umpli paginile cu reclama la coliva acuma dupa cum vezi,le cam iese fetelor coliva,iar altele nu fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher