Cupcakes cu cafea

de T I M E A in Prajituri, 19 Ian 2014 | 5873 vizualizari

 

Am primit aceste cosulete de hartie de la draga de Laura si normal ca imediat a trebuit sa fac ceva bun sa vi le arat si voua :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr unt topit
  • 200 gr faina
  • 140 gr zahar
  • 6 linguri cafea lichida (concentrata)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 150-200 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lingurita cafea nes
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 lingurita apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu cafea:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Asezam hartiile pentru briose in tava speciala pentru briose si umplem egal fiecare forma.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema:

Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita.

Intr-o canita amestecam bine cafeaua nes cu zaharul pudra si cu apa fierbinte. Turnam peste frisca si mixam.

Cu spritul pentru ornat imbracam frumos fiecare cupcake cu un strat generos de crema.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui crema de frisca cu o crema de unt si cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate