Curry-ul de azi: cu dovlecel

de Brindusa in Pui, 3 Iul 2010 | 6791 vizualizari

 

Nu stiu daca dovlecelul e folosit in curry, dar eu am avut azi asa o pofta de mancare Indiana, iar in frigiderul meu zacea de vreo saptamna un dovlecel ce era gata sa se strice. In final mancarea a iesit gustoasa, dovlecelul (care are un gust neutru) imbibandu-se cu arome de la condimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare, fara oase si piele, taiat fasii subtiri
  • 1 dovlecel mare, fara coaja si seminte, taiat cubulete
  • 2 catei de usturoi, rasi fin
  • 3 cm ghimbir, ras fin
  • 2 cepe medii, tocate
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite turmeric
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 2-3 cani de apa
  • 1 mana de orez basmati (optional)
  • sare dupa gust
  • 4 linguri ulei de porumb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry-ul de azi: cu dovlecel:

  1.  Incalzeste uleiul intr-o cratita mare (eu folosesc wokul).
  2. Pune usturoiul si ghimbirul. Amesteca de 5-6 ori.
  3. Adauga ceapa si, la foc mediu- mare , amestecand ca sa nu se arda las-o 3-4 minute.
  4. Adauga 1 lingurita turmeric si Garam Masala. Amesteca de cateva ori.
  5. Aduga pasta de tomate si prajeste-o la foc mediu pana ce uleiul se ridica (cateva minute).
  6. Adauga puiul si amesteca-l bine in sos. Pune sarea si 2 cani de apa. Acopera cu un capac si lasa la foc mic pana ce carnea e aprope facuta.
  7. Pune dovleceii si, daca apa a scazut prea mult, mai adauga apa. Pune si restul de turmeric. Lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.
  8. Daca vrei ca mancarea sa fie mai consistenta pune orezul. In cazul asta sosul trebuie sa fie mai lichid, pentru ca orezul il absoarbe. Lasa 7 minute.
  9. Potriveste de sare. Inchide focul si mai lasa cratita sa stea cu capacul pus cam 10 minute.
  10. Serveste mancarea imediat, presarata cu patrunjel tocat. A2a zi nu mai este la fel de buna.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry-ul de azi: cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide