Degetele de pui cu susan

de cristinne in Pui, 22 Iun 2010 | 17065 vizualizari

 

SEMINTELE DE SUSAN. ("sezam" este denumirea susanului in limba araba)contin vitaminele A, B, C, E.
Intaresc si curata organismul. Semintele de susan sunt o sursa buna de seleniu, magneziu si fosfor, avand un continut scazut de colesterol si sodiu. Se folosesc atat semintele de susan care si uleiul din seminte de susan, (o particularitate a uleiului de susan este prezenta sesaminei, o lignina cu actiune favorabila ce scade absorbtia colesterolului in intestin si inhiba partial sinteza colesterolului in ficat.) Semintele de susan contin foarte mult calciu. Printre altele, vegetarienii asa isi completeaza portia de calciu : consumand seminte de susan.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 3 oua;
  • 5 linguri de susan;
  • 5linguri de faina neagra de grau;
  • condimente: piper, ardei uscat, curry, sare;
  • ulei pt prajit;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Degetele de pui cu susan:

Se taie pieptul de pui fasii lungi (cat mai lungi si subtirele..ale mele au iesit cam butucanoase;)) . Se bat ouale si se adauga condimentele iar separat se amesteca faina cu susanul. Se prajesc in uleiul incins: se tavalesc o data prin ou, o data prin faina cu susan. Se prajesc pe ambele parti (nu foarte mult ci doar cat sa sa faca pieptul de pui, pt ca susanul tinde apoi sa se rumenasca si sa isi piarda din proprietati). Se scot apoi pe un servetel ca sa li se absoarba tot uleiul. Se servesc cu salata.

 

TIPS-URI

1

cand se prajesc degetelele cu susan, nu se tin foarte mult in ulei ci doar cat sa sa faca pieptul de pui, pt ca susanul tinde apoi sa se rumenasca si sa isi piarda din proprietati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Degetele de pui cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

23.06.2010, 11:43

buna tare

adry88 1

08.05.2011, 13:17

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita