Desert baclava

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Oct 2018 | 3746 vizualizari

 

Pentru ca este toamna si au fost nuci din belsug anul acesta, nu se putea sa nu fac si o baclava, desi stiu sigur ca am mai facut reteta lui Alex, dar nu stiu de ce nu am si prezentat-o. Deci, pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele lui Alex Teacher
https://www.bucataras.ro/retete/baclava-71918.html, ambele fiind aproximativ la fel, iar ideea de a pune nuca in mai multe straturi am preluat-o de la Ela68
Fata de reteta lui Alex, am folosit cu 200 g mai multa nuca macinata, cu 50 g mai mult unt topit, un mix de condimente, cu 50 g mai putin zahar la sirop si nu am avut apa de trandafiri. 
Va asigur, insa, ca baclavaua mea a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Baclava:
  • 1 lingura ulei
  • 1 pachet de foi de placinta (400 g, 12 foi)
  • 250 g unt topit
  • 500 g nuca macinata
  • 3 linguri cu varf de zahar pudra vanilat
  • 1 plic de "Condimente pentru turta dulce" de la Dr. Oetker (15 g, contine: scortisoara, coaja de portocale, anason, coriandru, enibahar, anason stelat, nucsoara, cuisoare)
  • Sirop:
  • 600 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 300 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se aseaza si se ung cu unt topit ultimele patru foi. Se portioneaza placinta si se inlatura surplusul de foi de pe margini. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita.

Intre timp, se pregateste siropul: zaharul, apa si zeama de lamaie se fierb pana cand se topeste zaharul.

Dupa ce placinta este gata, se scoate din cuptor si se toarna siropul cald peste ea. Se lasa sa se raceasca si sa absoarba siropul, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit