Desert bezele cu bombonele

de RODIMUR in Dulciuri, 21 Aug 2017 | 2178 vizualizari

 

Zilele trecute am făcut înghețată și iar au rămas niște albușuri de aruncat, ceea ce a început să nu-mi mai placă. Prea multe albușuri aruncăm, de la maioneză, înghețată, unele creme... Așa că hai să facem bezele...!
Nu sunt greu de făcut, dar durează coacerea lor, la foc mic...

 

INGREDIENTE

  • 5 albușuri
  • 300 grame zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • 1/2 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • bombonele decor
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele cu bombonele:

Cele 5 albușuri se mixează cu 1 praf de sare până se fac spumă, după care se adaugă zeama de lămâie, vanilia și apoi zahărul pudră, treptat, puțin câte puțin, până la epuizarea lui. Se continuă mixarea, până ce compoziția nu cade din bol, dacă este întors cu fața-n jos, iar paletele se învârt greu.

Pe o tavă prevăzută cu hărtie de copt, se modelează bezelele, în forma și dimensiunea dorită, cu aparatul de ornat sau mai bine cu sprițul, se decorează cu bombonele CIP, după care se dă tava la cuptor, la foc foarte mic.

Se lasă ușa de la cuptor întredeschisă, pentru ca bezelele să se usuce în timp mai îndelungat, altminteri se vor rumeni repede și vor rămâne moi și cleioase.

Mutați tava la diferite niveluri în cuptor, în funcție de cum evoluează coacerea bezelelor.

Când sunt gata, tari la suprafață, și ușor rumenite la bază, se scoate tava din cuptor și se desprind de pe hârtia de copt, după ce s-au răcorit puțin, ca să nu se sfarme.

 

TIPS-URI

1

Folosiți zahăr pudră, care se dizolvă mai ușor și uniform.

2

Lăsați ușa întredeschisă la cuptor, pentru că altminteri, oricât de mic ar fi focul, temperatura devine, oricum, prea mare, ca să usuce bezelele încet, fără a le rumeni, sau arde.

3

Supravegheați procesul de coacere a bezelelor, pentru a putea muta la timp tava în cuptor, în așa fel încât să nu se rumenească repede, sau să se ardă la bază.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu bombonele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

23.08.2017, 09:28

Mulțumesc, Mihaela!

Corinuta 1

24.08.2017, 21:51

Minunate, pot manca fara numar

RODIMUR 1

24.08.2017, 22:17

Îmi pare bine că-ți plac, Corina! Mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie si kiwi.