Desert bomboane Rafaello de casa

de Oana in Dulciuri, 4 Iul 2017 | 9314 vizualizari

 

Bomboanele devenite celebre sub brandul Raffaello sunt fine, catifelate si elegante. Si se prepara foarte usor! Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!  

 

INGREDIENTE

  • 70 gr zahar pudra
  • 20 gr zahar vanilat
  • 100 gr unt
  • 300 gr ciocolata alba
  • 3 linguri suc de portocale
  • 160 gr nuca de cocos
  • migdale
  • extra nuca de cocos pentru imbracat bomboanele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane Rafaello de casa:

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa atinga castronul. Acest procedeu se numeste bain-marie. Amesteca usor pana se topeste ciocolata. Pune intr-un bol incapator spuma de unt, nuca de cocos, ciocolata alba topita si racita si sucul de portocale. Amesteca bine ingredientele si lasa compozitia sa se odihneasca 5 minute.

Pune restul de nuca de cocos pe o farfurie si pregateste bomboanele. Formeaza bile din compozitie, pune in mijloc o migdala si apoi tavaleste-le prin nuca de cocos. Lasa-le la frigider 30 de minute sa se intareasca putin. 

Cine se poate opri dupa una singura? Eu sigur nu :)

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus au iesit 29 de bomboane, dar depinde cat de mari/mici le faceti.

2

Migdalele pot fi crude sau prajite, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane Rafaello de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:27

imi plac!

AnaElly 1

13.02.2018, 16:20

Migdale crude sau prajite? Si cam cate bomboane ies din aceasta compozitie?

Oana RalucaHaiduc 1

27.02.2019, 16:40

O idee buna pentru o mini sarbatoare de 1 Martie!https://www.catalomat.ro/profi/profi-standard-de-joi-28-02-2019/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita"