Desert briose cu fulgi de ciocolata

de aromearomate1 in Prajituri, 19 Feb 2019 | 2030 vizualizari

 

Brioșa este ideala pentru a fi servita alături de o cafea sau un ceai. Este o rețeta ușoara, care nu necesita prea mult efort pentru preparare deoarece se amesteca ingredientele toate odată și nu durează mai mult de 10 min omogenizarea lor. Sa va fie mai ușor pregătiți toate ingredientele cu o jumătate de ora înainte. Untul, când treceți la mixarea lui, trebuie sa fie foarte moale.

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina
  • 4 oua mici ( sau 2 oua mari)
  • 150 g zahar
  • 70 g fulgi de ciocolata
  • 100 g unt
  • 80 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf copt ( 10 gr)
  • esența vanilie și lămâie
  • coaja rasa 1 portocala
  • coaja rasa 1 lămâie
  • hârtie pentru brioșe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu fulgi de ciocolata:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Într-un bol puneți zaharul cu untul tăiat cubulețe și mixați 3 min, după care adaugați ouăle pe rand, unul cate unul continuând sa mixați la viteza maxima.

Micșorați viteza mixerului și adaugați faina puțin cate puțin, turnând și laptele alternativ, adaugăm sarea, praful de copt,esențele,coaja de lămâie și portocala, fulgii de ciocolata  ( păstrând o cantitate mica de fulgi pentru ornarea brioșelor) omogenizând toate ingredientele. In loc de fulgi de ciocolata, dacă nu aveți, puteți folosi ciocolata rasa, iese la fel de bine rețeta.

Pregătiți tava speciala pentru brioșe.

Daca aveți o lingura de înghețata la îndemâna, adaugați compoziția cu aceasta, e mai ușor.

După ce ați umplut tava, ornați cu fulgi de ciocolata pe deasupra și introduceți brioșele la cuptorul preîncălzit la 175 grade C, timp de 20 minute.

După expirarea timpului se scot din cuptor și se lasă la răcorit.

Sper sa va place aceasta rețeta și sa o încercați. Va doresc pofta buna și va aștept la rețeta următoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose umplute cu branza dulce