Desert briose cu gutui

de oanapl in Prajituri, 9 Oct 2017 | 2900 vizualizari

 

Am pregătit cu ceva timp în urmă această rețetă de brioșe și vă invit să o încercați deoarece acum e plină piața de gutui parfumate.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lgt praf copt
  • esenta rom
  • pentru umplutura:
  • 1 gutuie mare
  • 3 linguri zahar
  • 1 cubulet unt
  • 1 praf scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu gutui:

Caramelizezi zaharul si adaugi untul. Amesteci pana se omogenizeaza si adaugi gutuia curatata de coaja si taiata cubulete mici. Adaugi scortisoara dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic pana se inmoaie  gutuile.

Intr-un bol amesteci faina, zaharul si praful de copt.Adaugi untul moale, oul, laptele si esenta  si omogenizezi.
Umpli formele de briose cu 1/4 de aluat adaugi apoi cate o lingura de umplutura si acoperi umplutura cu restul de aluat. Dai la cuptor la foc iute in primele cinci minute apoi la foc mediu pana se rumenesc.

Lasi sa se raceasca apoi servesti briosele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca