Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Iul 2017 | 5760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ricotta
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1 lamaie bio (zeama si coaja data pe razatoare)
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie, mac si ricotta:

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta.

Adaugam zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, apa minerala si semintele de mac.

In compozitia aceasta, incorporam alternativ spuma de albusuri si faina cernuta.

Asezam hartiute de copt in tava de briose, le umplem cu compozitie la 3/4 din capacitate, apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem briosele coapte din cuptor, apoi din tava pe un gratar, le lasam la racit si le pudram inainte de servire cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie, mac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere si scortisoara