Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 11 Iul 2017 | 4180 vizualizari

 

Imi place zmeura foarte mult si nu se putea sa nu fac cel putin un desert cu ea si in aceasta vara, in special pentru ca este culeasa de mine, de la bunica. Am vrut sa fac ceva rapid, moale si pufos si iata rezultatul :D
Reteta este pentru doua checuri.

 

INGREDIENTE

  • 400 g zmeura
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/plic)
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 12 linguri lapte
  • 100 g ciocolata alba + 2 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba:

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea, praful de copt si laptele si se omogenizeaza. Se incorporeaza 2/3 din zmeura, usor, cu o spatula din silicon, dupa care se toarna compozitia in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se presara restul de zmeura pe deasupra checurilor si se introduc tavile la cuptor.

Dupa ce s-au rumenit frumos si au trecut de testul scobitorii, checurile se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se scot din tava si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata (rupta in bucatele) impreuna cu doua linguri de lapte, se lasa sa se racoreasca, apoi se ung checurile cu ea cu ajutorul unei pensule din silicon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de biscuiti cu cocos si visine