Desert chec pufos din albusuri

de Oana in Prajituri, 3 Oct 2017 | 12606 vizualizari

 

Un chec din albusuri cu merisoare, stafide si ciocolata, se potriveste perfect alaturi de o cafea sau un ceai cald si aromat!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri merisoare uscate
  • 2 linguri stafide
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • si zahar pudra pentru decor
  • 6 linguri faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos din albusuri:

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!

Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare. Amesteca praful de copt cu faina si pune putin cate putin peste bezea, amestecand cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Adauga coaja de portocala si ciocolata rasa si mai amesteca putin.

Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune merisoarele si stafidele si amesteca-le usor. Presara deasupra fulgii de migdale si pune checul in cuptorul preincalzit la 160 de grade C. Lasa-l la copt 40-45 de minute, pana se rumeneste usor si fa testul cu scobitoarea.

Scoate checul din forma si lasa-l putin la racit, apoi desfa usor hartia de copt de pe margini si lasa-l sa se raceasca de tot.

La final, pudreaza-l cu zahar si taie-l felii. Checul din albusuri este delicios si aromat si sper sa-l incerci si tu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

marci49 1

06.11.2017, 08:05

Am sa-l incerc. Ideea este grozava pt ca de multe ori raman albusuri de la prepararea diverselor retrete la care se cere doar galbenusul. Multumesc !

Ancutsa 1

10.11.2017, 15:04

Imi place mult!

mihaelar63 1

16.12.2017, 07:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Colina cu gargarite