Desert clatite de post

de Oana in Dulciuri, 19 Mar 2018 | 6181 vizualizari

 

Se fac atat de usor si sunt atat de bune!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 450 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 1 banana
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri nuca macinata
  • dulceata de fructe de padure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite de post:

Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la final uleiul si se incorporeaza in compozitie. 

Se incinge bine tigaia de clatite, se unge cu putin ulei si se pune cate un polonic de compozitie, imbracand bine tigaia. Cand apar bule pe toata suprafata, se dezlipeste usor pe margini cu o spatula si se intoarce si pe partea cealalta. 

Se cot clatitele si se acopera cu un capac sau cu o farfurie.

Se umplu dupa plac si se servesc imediat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din compozitia de mai sus ies 8 clatite.

2

Puteti pune in compozitie un varf de cutit de bicarbonat stins in zeama de lamaie, vor fi mai pufoase.

3

Clatitele scoase din tigaie se tin acoperite cu un capac sa se "abureasca" ca sa se inmoaie, altfel se usuca destul de repede.

4

Atentie la coaja de lamaie, folositi doar lamai bio, spalate cu apa calduta. Acestea nu au ceara si nu sunt tratate.

5

Daca faceti clatite cu umpluturi sarate, nu mai puneti zahar vanilat si coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat