Desert cornulete fragede

de Oana in Dulciuri, 10 Oct 2017 | 51403 vizualizari

 

Azi pregatim reteta mamei mele de cornulete fragede. Aluatul este pregatit cu unt, intins in foaie subtire, iar cornuletele le voi umple o parte cu rahat si o parte cu magiun de prune si nuca.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt 82% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • 150 gr smantana grasa
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 450 gr faina
  • un praf de sare
  • 50 ml apa
  • Umplutura:
  • 100 gr rahat
  • 2 linguri magiun de prune fara zahar
  • 1 lingura nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit cornuletele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede:

Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie.

Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata.

Se framanta usor pana aluatul se incheaga bine si devine usor elastic si nu se lipeste de maini. Daca este nevoie se adauga cateva linguri de apa rece.

 Se pune intr-o folie de plastic si se lasa 15 minute in frigider pana se pregatesc umpluturile.

Se amesteca nuca cu magiunul de prune. Rahatul se taie cubulete pe un tocator pudrat cu zahar pudra, ca sa nu se lipeasca.

Aluatul racit putin se imparte in patru si se intinde pe rand cate o foaie rotunda cam de 30 cm diametru si destul de subtire, 2-3 mm. Se taie aluatul in 4, apoi in 8 si apoi in 16 triunghiuri.

Se pune cate o bucatica de rahat la baza fiecarui triunghi si apoi se ruleaza cornuletele catre varf. Se procedeaza la fel si cu a doua foaie de aluat si se umplu cornuletele tot cu rahat.

 

Se asaza apoi in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se pun cu varful in jos ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.

Tava merge in cuptorul preincalzit la 150-160 de grade C, pentru 15 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Cat se coace prima tava, se pregatesc si restul cornuletelor, pe care le umplu cu magiunul amestecat cu nuca. Se pune cate putina umplutura la baza, apoi se ruleaza la fel, catre varf.

Cornuletele fierbinti se tavalesc repede prin zahar pudra.

Sunt delicioase, foarte fragede, se topesc in gura!

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti si doriti puteti folosi untura, osanza pentru cornulete, cam 3-4 linguri. Acelea se vor topi in gura!

2

Din cantitatile de mai sus ies doua tavi cu cornulete, a cate 32 bucati fiecare.

3

Este bine sa folositi un gem tare, fara zeama, sa nu se scurga din cornulete. Cel mai potrivit este magiunul si eu am unul fara pic de zahar, este tare bun!

4

Le puteti pastra in cutii cu capac...asta daca rezista mai mult timp :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

11.10.2017, 20:00

Se topesc in gura aceste cornulete, eu stiu asta! Din cele cu magiun vreau si eu!

RachelaBoc 1

13.10.2017, 01:39

Dacă as vrea sa pun doar nuca in cornulete, cum ar trebui pregătită ? Merci!

mihaelar63 1

19.08.2018, 09:21

Chiar acum ar prinde bine cateva . Imi servesc cafeaua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Duo