Desert crema de capsuni la cupa

de RODIMUR in Dulciuri, 26 Apr 2018 | 3247 vizualizari

 

A venit vremea căpșunilor, așa că am preparat rapid o cremă delicioasă la cupe, desertul preferat pentru zilele calde...
Prima dată am făcut această cremă anul trecut, după ce am găsit această rețetă pe net și pentru că a ieșit bine, am modificat-o doar foarte puțin ...(http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/crema-de-capsuni-la-pahar/index.html)
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 4 cupe de cremă de căpșuni.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de căpșuni
  • 200 ml de lapte dulce
  • 25 grame de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 25 grame de amidon alimentar
  • 2 albușuri proaspete
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată
  • căpșuni feliate
  • ornamente de decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de capsuni la cupa:

Căpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs.

Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit, amestecând din când în când compoziția.

Când căpșunile s-au scurs de apă se mixează, pentru a obține un pireu.

Cele două albușuri (neapărat foarte proaspete!) se mixează spumă tare, cu două linguri de zahăr pudră,

Se amestecă spuma de albușuri cu pireul de căpșuni și apoi se adaugă și compoziția de lapte, zahăr și vanilie, răcită, între timp, până ce se omogenizează.

Se toarnă în cupe și se decorează cu: pepite de ciocolată, felii de căpșuni, ornamente decor... Se dau cupele la frigider și crema de căpșuni se servește când este rece.

TIPS-URI

1

Nu faceți cremă de căpșuni decât pentru consumul imediat.

2

Folosiți albușuri foarte proaspete.

3

Crema de căpșuni se ține la frigider, până ce se răcește și apoi se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de capsuni la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte