Desert inghetata de ciocolata

de Bunica in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 3965 vizualizari

 

Inghetata de ciocolata curcubeu pe cerul gurii, dar si calorii..............:)))))))

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata 52% cacao
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana frisca 35% grasime
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de ciocolata:

Pune 200 ml smântână intr-o cratiță și pune pe foc.

Ciocolata rupe-o in bucăti mici.

Adaugă ciocolata in smântâna adusă la punctul de fierbere.

Ia vasul de pe foc și amestecă până la încorporare completă.

Lasă compoziția la răcit.

Mixează cele 200 ml smântână pentru frișcă.

Pune mascarpone intr-un vas și mixează-o  2-3 minute.

Adaugă peste mascarpone, ciocolata răcită. Mixează 1 minut.

Toarnă compoziția peste frișcă și mixează pentru încorporare.

Toată compoziția este transferată in vase pentru congelator.

Lasă la congelator 2-3 ore înainte de a consuma.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Compoziția de ciocolată cu mascarpone se adaugă peste frișcă puțin câte puțin (câte o lingura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone