Desert jeleuri de lamaie

de UrsanMihaela in Dulciuri, 9 Mar 2022 | 2839 vizualizari

 

 
   Am vazut o reteta de jeleuri si am zis sa incerc si eu sa vad daca imi plac.
   Nu am regretat incercarea. Au iesit gustoase .
 

 

INGREDIENTE

  • 3 - 4 lamai
  • un plic de gelatina
  • 200 ml apa
  • 400 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert jeleuri de lamaie:

 

   Se pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare.

   Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului .

   Se pune intr-o craticioara zaharul, lamaile si 150 ml apa si se fierbe aceasta compozitie timp de 10 minute si pe urma se strecoara.

   Se combina gelatina hidratata cu compozitia de lamaie si se mai incalzeste totul timp de 5 minute, fara sa clocoteasca.

   Se toarna compozitia rezultata intr- o forma.

   Dupa ce se va raci compozitia din forma se va pune preparatul in frigider pentru doua ore .

   Se scoate incet jeleul din forma si se da prin zahar.

   Se aseaza pe o farfurie.

 

TIPS-URI

1

 Daca nu aveti forme adecvate se poate pune compozitia de jeleu intr-o forma mai mare si cand este racita se portioneaza dupa preferinta . - Se poate pregati jeleu si din portocala .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert jeleuri de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu gem