Desert New York cheesecake

de Rocsi in Dulciuri, 10 Sep 2021 | 2868 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe. Insa, am vazut la Ramona aceasta reteta si zicea ca este cel mai bun. Mi-am propus sa il incerc si eu, sa vad cum iese. Va spun sincer, o minunatie este. Super cremos, delicios, iar cu un sos de zmeura (sau alte fructe) merge perfect. M-am convins ca si un cheesecake copt poate fi minunat si cu siguranta o sa il pregatesc mai des. Eu nu am folosit doar crema de branza ca in reteta, ci am pus si branza de vaci, una cremoasa. Sa il incercati si voi cat de curand, ca sa va convingeti singuri ca este cel mai buuuuun!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 120 gr unt
  • 600 gr branza de vaci cremoasa
  • 300 gr crema de branza
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr indulcitor pulbere (sau 150 gr zahar)
  • 4 oua
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 lingurite vanilie

Pentru sosul de zmeura:

  • 600 gr zmeura proaspata (sau congelata)
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 3 linguri indulcitor pulbere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert New York cheesecake:

Macinati biscuitii in robot. Untul il topiti. Amestecati biscuitii cu untul. Tapetati o tava de 23 cm detasabila, cu hartie de copt, dar numai la baza, nu si in sus. Puneti amestecul cu biscuiti, presati cu dosul unui pahar. Dati la rece cat pregatiti umplutura. Umplutura: Puneti intr-un bol branza de vaci, crema de branza, indulcitorul si le mixati. Adaugati smantana, mixati bine. Puneti ouale, unul cate unul, mixati bine dupa fiecare. La final puneti vanilia si amidonul. Scoatem crusta din frigider, turnam umplutura si o nivelam. In cuptorul incins la 180 de grade, asezam o tava mai mare si mai inalta, in care punem o alta tava rotunda nedetasabila, iar in aceasta punem tava cu cheesecake. Turnam apa fierbinte in tava cea mare de jos, sa acopere cam de un deget tava rotunda. Coaceti 30 de minute cheesecake-ul la 180 de grade. Dupa acest timp, reduceti temperatura la 150 de grade, pentru inca 30 de minute. Inchideti aragazul si mai lasati 30 de minute cheesecake-ul in cuptor, fara sa deschideti usa. Dupa, il scoateti din cuptor, il lasati se sa raceaca, apoi il dati la frigider peste noapte sau macar 2-3 ore. Sosul de zmeura: Puneti zmeura intr-o cratita impreuna cu indulcitorul. Lasati sa fiarba la foc mic cam 7 minute. Dizolvati amidonul cu 1-2 linguri de apa rece, il puneti peste zmeura si amesecati. Trageti sosul de pe foc il lasati sa sa racorasca. Si pe acesta tot la rece il veti pastra. Daca doriti, il puteti trece prin sita, ca sa eliminati semintele. Scoateti cheesecake-ul de la rece, il portionati, turnati sos si serviti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert New York cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca