Desert pancakes fara gluten

de ReteteAlina in Dulciuri, 30 Apr 2020 | 2323 vizualizari

 

Recomand aceste pancakes pentru cei care nu pot manca cu gluten.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina pentru prajituri fara gluten (eu am folosit o alta marca de faina fara gluten care se gaseste in Spania, am pus la poze)
  • 2 oua mari (L)
  • 50 grame unt
  • 250 ml lapte sau apa
  • 50 grame zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Putin bicarbonat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pancakes fara gluten:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt.
Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am folosit apa) si ouale, se amesteca totul foarte bine.
In bolul cu faina, se toarna putin cate putin din amestecul de apa cu unt si oua, se amesteca cu telul foarte bine pentru a nu se forma cocoloase.La sfarsit am adaugat putin bicarbonat.
Am folosit o tigaie mica (cu diametrul de 14 cm), se unge tigaia cu unt sau cu putin ulei, se pune la incins.
In tigaia incinsa se pune mai mult de jumatate de polonic, cand vedem ca deasupra face gauri se intoarce pe cealalta parte si se lasa aproximativ 2 minute. Mie mi-au iesit 7 pancakes.
Se pot servi cu ce doriti.
Eu le-am servit cu dulceata de zmeura.
Au iesit foarte pufoase si bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pancakes fara gluten" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu sirop de artar in aluat