Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale

de Rahela Velicu in Prajituri, 19 Feb 2018 | 4462 vizualizari

 

Portokalopita sau placinta cu iaurt si sirop de portocale 

 

INGREDIENTE

  • 500 g iaurt
  • 6 oua
  • 180 ml ulei
  • 180 g zahar + 6 linguri de zahar
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet de praf de copt
  • stafide
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la o portocala
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale:

Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le rupem  in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si coaja de portocala rasa.

Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit  la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Caramelizam cele 6 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocala. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine.

Portionam si pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

In loc de coaja si zeama de la o portocala se pot folosi coaja si zeama de la o lamaie pentru un gust acrisor. Noua ne place mai mult cu portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu lapte de cocos și gem de afine (de post)