Desert prajitura aromata cu pere caramelizate

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Oct 2018 | 5215 vizualizari

 

Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 2 pere mari
  • 10 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 g nuci
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura aromata cu pere caramelizate:

Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de minute.

Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin albicioase. Adaugam uleiul, faina si praful de copt si incorporam cu o paleta.

Peste perele caramelizate adaugam nucile taiate grossier si scortisoara, apoi adaugam usor compozitia de blat. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Rasturnam prajitura pe un platou imediat ce o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si o portionam.

TIPS-URI

1

Daca sunt lipite marginile prajiturii de vasul de yenna, le dezlipim usor cu lama cutitului. La mine nu a fost cazul, se rastoarna perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo