Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Aug 2018 | 3527 vizualizari

 

Printre picaturi, dar nu de ploaie, ca a fost canicula, am pus si de-o prajitura, ca aveam 7 albusuri ramase prin frigider, niste gem de prune din ''recolta'' de anul asta, niste mere calite, tot din recolta de anul asta.....adica v-ati prins, am fost vrednica, dar nu se vede si am facut chestii dulci, dar si murate.....:D

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri
  • un praf de sare
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri osanza
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 25 g cacao
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • faina cca 600 g + sau -
  • umplutura
  • mere calite cca 6oo g
  • 5-6 linguri gem de prune
  • o mana de stafide
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu aia si aia si ailalta:

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare.

Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie, incorporam faina pana obtinem un aluat usor de intins. Impartim aluatul in doua parti, o parte o bagam la frigider, cealalta o intindem si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( 24/36 cm ), cu ajutorul unei furculite intepam foaia pe toata suprafata ei, intindem merele calite amestecate cu stafide, apoi intindem si gemul de prune.

Scoatem de la frigider aluatul si il dam pe razatoarea mare, pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aia si aia si ailalta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze-“Layali libnan”