Desert prajitura cu mac, nuci si mere

de oanapl in Prajituri, 8 Iun 2017 | 9281 vizualizari

 

Aceasta reteta am facut-o cu ceva timp in urma si am luat-o dintr-o Carte de colectie de la Libertatea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul 1:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • un praf sare
  • 50 ml smantana
  • Pentru aluatul 2:
  • 600 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura cu mere:
  • 1.5 kg mere acrisoare
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru umplutura de mac:
  • 150 g mac
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura de branza:
  • 700g branza de vaci bine scursa
  • 100g zahar
  • 3 oua
  • un pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura de nuci:
  • 250 g nuci
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru topping de final:
  • 250 g smantana
  • 2 oua
  • Pentru uns foile:
  • 100 g unt
  • Pentru servit:
  • 100 g zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mac, nuci si mere:

Pentru aluatul 1, faina cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi smantana framanti aluatul. Bila de aluat obtinuta, o tii la rece timp de o ora.

Pentru aluatul 2, faina cernuta o amesteci cu uleiul si sarea, le framanti in timp ce adaugi apa calduta. Aduni si acesta intr-o bila si o dai la rece, pentru 30 de minute.

Pentru umplutura de mere, cureti merele de coaja, le razi si le storci cu mana de zeama, apoi le amesteci cu zahar si scortisoara.

Amesteci si celelalte umpluturi si le imparti in doua.

Aluatul 2 il imparti in 8 parti din care se intind 8 foi.

Intr-o tava unsa cu unt, pui aluatul 1 intins cu sucitorul si il intepi cu o furculita. Il ungi cu unt topit si peste acesta pui jumatate din umplutura de mac. Acoperi cu o foaie, care se unge cu unt si pui jumatate din amestecul de branza. Pui a treia foaie din cele opt, o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de nuci. Urmeaza a patra foaie, pe care o ungi cu unt topit si pui jumatate din umplutura de mere. Repeti operatiunea cu cele patru umpluturi si cele 4 foi ramase. Ultima foaie o acoperi cu toppingul de smantana si oua si apoi intepi prajitura cu o andrea lunga, in mai multe locuri.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit, o scoti si o lasi sa se raceasca. Se serveste presarata cu zahar pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac, nuci si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava