Desert prajitura cu mac si nuca de cocos

de mamidesara in Prajituri, 30 Dec 2010 | 157361 vizualizari

 

Posibil sa o stiti deja sub alte denumiri, e prajitura mea preferata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4-5 linguri de faina
  • praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • zahar vanilat
  • 100 g unt sau margarina
  • Pentru ornat:
  • biscuiti simpli
  • ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mac si nuca de cocos:

Intr-o tava tapetata cu ulei si faina se coace un blat facut dupa cum urmeaza: cele 8 albusuri se bat spuma cu 150 g zahar, pana se obtine o bezea, se adauga macul si nuca de cocos, faina si praful de copt, amestecand usor, sa iasa un aluat aerat.

Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Praful de budinca se desface in laptele rece, apoi se amesteca cu spuma de galbenusuri si se fierbe totul in bain marie, pana se ingroasa. Trebuie putina rabdare aici, caci dureaza pana e gata si e nevoie sa amestecati continuu. Cand s-a racit, se pune untul sau margarina si se amesteca pana la omogenizare.

Crema astfel obtinuta se pune peste blatul racit. Deasupra urmeaza un strat de biscuiti simpli, iar la final se topeste ciocolata de menaj si se orneaza dupa plac prajitura.

Pofta mare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem