Desert prajitura cu merisoare

de alilianaa in Prajituri, 18 Mai 2017 | 2090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina 
  • 2 linguri amidon
  • un praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de portocale
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala ( o lingurita)
  • 70 g merisoare
  • 3-4 linguri suc de portocale
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de suc de portocale si
  • coaja de portocale (cca. o lingurita)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu merisoare:

Merisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale.

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu sucul de portocale si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele si coaja rasa de portocale. Se mixeaza.

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura, in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal, de jos in sus. Se adauga merisoarele si se incorporeaza bine. Se pune la copt, in forma de tort rotunda, pentru 40 minute, la foc mediu. Se face testul scobitorii.

Glazura: zaharul se amesteca bine cu sucul de portocale si coaja de portocala. Se asaza pe prajitura, dupa ce aceasta s-a racit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

19.05.2017, 20:19

As servi cu drag o bucatica de prajitura aromata!

Adi 1

19.05.2017, 21:09

Foarte buna!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:11

multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lamaita