Desert prajitura cu visine, iaurt si cacao

de alilianaa in Prajituri, 2 Iul 2018 | 4649 vizualizari

 

Multumesc Miti pentru inspiratie. Asa bun simplu, mai rar. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri iaurt
  • zahar vanilat pudra pentru final
  • 2 pumni de visine cu samburii scosi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine, iaurt si cacao:

Sparge ouale intr-un bol si impreuna cu un praf de sare si zaharul pus treptat, mixezi pana ce devine o crema si se dubleaza ca volum. Adauga uleiul si mixeaza. Adauga iaurt si mixeaza. 

Cerne faina intr-un bol impreuna cu praful de copt. Incorporeaza faina, putin cate putin, si amesteca cu o spatula sau lingura de lemn, astfel incat sa nu se lase aluatul. Adauga zaharul vanilat. 

Tapeteaza o tava cu foaie de copt. Pune compozitia si opreste cca. o ceasca de compozitie pe care sa o amesteci cu cacaua. Peste aluatul propriu zis, adauga cu lingura din loc in loc aluatul cu cacaua si joaca-te cat mai ,, artistic” cu aluatul. Adauga visinele. Pune tava la copt pentru 20-25 minute in cuptorul incazit in prealabil. Cand trece testul scobitorii, pune-o pe un gratar. Pudreaz-o cat mai e vreme, daca nu...nu mai ai ce pudra. :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine, iaurt si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fina