Desert prajitura Felie de lamaie

de lili in Prajituri, 28 Feb 2018 | 4719 vizualizari

 

Este o prajitura pe care am vazut-o la Elena B. si mi-a facut cu ochiul. Este foarte gustoasa si buna.Multumesc Elena.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaie galbena :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Se fac 2 foi galbene - deci o sa repetam cantitatile si pentru cea de-a doua foaie.

Pentru foaia maro :

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 60 g faina
  • 40 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema :

  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 budinci de vanilie
  • 180 g unt (82% grasime)
  • 200 ml frisca lichida
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felie de lamaie:

Blaturile galbene le-am facut astfel:  am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la final am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Am incorporat faina si am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.  

Am copt blatul 10 minute in cuptorul preincalzit, la aproximativ 180 grade C. Cand a fost coapta, am pus-o sa se raceasca pe un gratar metalic si am indepartat hartia de copt. Tehnic de lucru e aceeasi si la blatul maro.
 Pentru crema am pus la fiert 500 ml lapte. Diferenta de 100 ml am folosit-o ca sa amestec praful de budinca si zahar. Cand budinca a fost fiarta, am pus-o sa se raceasca. Cand a fost rece, am adaugat untul (la temperatura camerei), zeama de lamaie si coaja de lamaie. 
Am omogenizat si apoi am adaugat  frisca lichida (nebatuta). Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si pufoasa. Apoi a urmat montatul prajiturii: blat galben, crema, blat maro, crema si iar blat galben.  Eu am pus deasupra un strat subtire de crema si am ornat-o cu bombonele mozaic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felie de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni