Desert prajitura pufoasa cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 3 Iul 2017 | 22391 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul lor, profitam din plin de toate fructele. De data aceasta am pregatit o prajitura cu visine pufoasa, usor acrisoara, delicioasa. Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de la Cristeena! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 12 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • 600 g faina alba
  • 15 g praf de copt
  • visine cat de multe
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu visine:

Se spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte.

Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si devine cremoasa. Se adauga coaja de lamaie si uleiul. Se mixeaza in continuare. La final, se adauga laptele si se mixeaza cu grija sa nu stropeasca.

Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia, apoi se asaza deasupra visinele. Cateva din ele se pot impinge usor in aluat. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (in jur de 35-40 de minute).

Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste. Este grozav de buna pe caldura asta, mai ales daca este rece prajitura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite de mine este de 25 x 38 cm.

2

A iesit destul de inalta, deci se poate folosi o tava si mai mare decat cea folosita de mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Bunica 1

03.07.2017, 20:32

Ce bine arată !Dai și tu o bucățică mâine la cafea?

mirela0911 1

03.07.2017, 22:31

Va servesc cu drag!
Buni, dimineata ma prezint cu prajitura si

miki_a 1

06.07.2017, 09:13

Foarte bună, pufoasă și aromată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata