Desert Prajitura Televizor

de mirela0911 in Prajituri, 2 Aug 2016 | 59150 vizualizari

 

Aceasta prajitura, cu siguranta, va aduce aminte de copilarie. Eu personal nu o preparasem niciodata, dar de data aceasta am zis sa simta si copiii mei gustul copilariei mele. Si m-am bucurat sa vad ca le place si lor!
Pentru reteta m-am inspirat de la Miha. Multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

Blat pandispan:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Blat maro:

  • 5 oua mici
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 120 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 200 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 150 g zahar
  • un pachet unt
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • un borcan gem de caise

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura Televizor:

Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand. Se adauga apa si se bat din nou spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se pune in doua reprize, amestecand usor pana la incorporare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute (testul scobitorii). Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Blat maro: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Untul la temperatura camerei se mixeaza spuma, se adauga pe rand cate un galbenus, apoi cacaua. Se toarna alternativ faina si laptele, apoi se incorporeaza spuma si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Aluatul se imparte in doua parti egale si se coc pe rand doua foi in aceeasi tava in care s-a copt si blatul de pandispan.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune pe foc si se lasa pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine. 

Sirop: Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si esenta de vanilie.

Asamblare prajitura: Se ia o foaie maro si se asaza pe o tava. Se unge cu jumatate din crema. Blatul de pandispan se unge pe o parte cu gem de caise. Se asaza partea unsa peste blatul maro cu crema. Se insiropeaza apoi blatul de pandispan dupa care se unge din nou cu gem. Se pune si restul de crema apoi se asaza cea de a doua foaie maro. 

Se da la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui gemul de caise cu altul pe care-l preferati.

2

Se poate prepara o glazura sau se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu caise