Desert tarta cu cirese si nuca de cocos

de Lau in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 2379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 3 linguri untura
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 400 g faina
  • coaja de portocala
  • esenta de portocala
  • Umplutura
  • 1 kg cirese fara samburi
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri zahar
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita miere de albine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cirese si nuca de cocos:

Aluat-intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, untul taiat cubulete, untura, ouale batute, esenta. Incepem sa framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maini.

Invelim in folie si dam la rece 30 minute.

Impartim aluatul in 2. Intindem o foaie rotunda, asezam in tava tapetata cu hartie de copt, intepam cu furculita si adaugam ciresele amestecate cu zaharul si amidonul, stafidele si nuca de cocos.

Intindem a 2 foaie, taiem fasii de cca 1 cm latime, asezam deasupra ca un grilaj.

Ungem cu oul batut cu laptele, dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumeneste deasupra.

Cand este calda, ungem cu miere de albine si pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Lemon pie - Tarta cu lamaie