Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone

de Anett in Torturi, 22 Apr 2017 | 4930 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 300 gr mac macinat
  • 120 gr faina graham
  • zestul unei lamai
  • 1 plic praf de copt
  • 180 gr unt
  • 8 ou
  • 200 gr zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml suc de visine
  • 400 gr visine fara samburi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone:

In primul rand, amestecam faina, praful de copt, zestul lamaii cu macul macinat.

Cu un mixer, amestecam bine untul cu 50 gr zahar, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. 

Batem spuma albusurile si adaugam treptat 150 gr zahar, apoi amestecam cu grija cu amestecul de unt.

Adaugam treptat amestecul de faina - mac, amestecand continuu cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava unsa si presarata cu faina. 

Introducem tava in cuptorul bine incins si lasam timp de 30 de minute. Cand s-a rumenit suprafata blatului, introducem o scobitoare in blat, ca sa verificam daca e copt.

Intre timp, amestecam praful de budinca cu 3 linguri de zahar, treptat introducem si sucul de visine si punem pe foc mic. Amestecam continuu pana devine cremoasa, introducem visinele fara samburi si lasam sa raceasca.

Batem frisca lichida si adaugam mascarpone treptat, apoi cu o lingura, amestecam bine.

Cand blatul s-a racit, il taiem in jumatate.

Pe un platou, asezam primul blat, ungem cu compozitia de frisca, apoi cu in strat de budinca de visine, apoi iarasi un strat de frisca. Asezam cu grija, pe cel de al doilea blat si ungem deasupra tortului cu compozitia de frisca ramasa.

Decoram tortul cu bucati de visine.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava rotunda de 24 cm.

2

In loc de mascarpone, se poate folosi si smantana groasa, strecurata timp de cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

23.04.2017, 19:33

Cam bun trebuie sa fie!

Rocsi 1

23.04.2017, 20:13

Delicioasa combinatia de visine cu mascarpone! Fain tare tortul tau!

Catalina L 1

23.04.2017, 20:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si frisca