Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid

de mirela0911 in Prajituri, 12 Sep 2021 | 14492 vizualizari

 

La cererea fiicei mele am facut acest desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid. Mi-a zis ca nu a mancat niciodata si vrea sa vada cum e. Nicio problema, nici eu nu am mancat niciodata acest desert traditional, Cusma lui Guguta, asa ca m-am pus pe treaba, ca doar mandra mi-s bucataras si ce nu fac eu pentru copii?! :X 
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

Ingrediente Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid

Pt. aluatul de clatite:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 20 lg pline cu faina alba
  • 500 ml lapte
  • 1 lgt praf de copt
  • putin ulei pt coptul clatitelor

Pt. umplutura si crema:

  • visine puse pe iarna pt prajituri (doar asa am avut)
  • crema de ciocolata tip nutella
  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra
  • 250 ml smantana pt frisca
  • ciocolata rasa pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid:

Preparare Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid

Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot.

Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si praful de copt. Se amesteca energic turnand putin cate putin din lapte pentru a nu face cocoloase. Se adauga si coaja de lamaie si se omogenizeaza bine aluatul pana se obtine o consistenta mai subtire decat smantana, un aluat numai bun pt clatite.

Se coc clatitele pe rand, intr-o tigaie care se unge cu putin ulei pentru a nu se prinde. Se asaza clatitele una peste alta pe o farfurie si la final se trage o punga peste ele pentru a nu se usca, pana se racesc complet.

Intre timp se prepara crema. Se mixeaza smantana pentru frisca pana se intareste. Separat se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra. Se adauga din frisca cate putin si se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza crema.

Se ia un platou pe care se va monta cusma si se va pune putina crema pe mijloc.

Se ia cate o clatita (sa fie rece) si se unge cu crema de ciocolata intr-un strat subtire. Se asaza cateva visine in linie, pe o parte a clatitei dupa care se ruleaza cat mai strans. Se asaza clatita rulata pe platou. Primul strat va fo format din 5 clatite rulate. Deasupra se unge cu crema si se continua cu asezarea clatitelor, de data aceasta 4 la numar, din nou se pune crema si se continua cu 3, 2 si respectiv 1, ultima clatita din varf. Se unge apoi toata piramida cu crema iar deasupra se rade ciocolata.

Se da la rece peste noapte apoi se feliaza si se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

Eu recunosc ca-mi place la nebunie si un alt desert cu clatite si bezea, denumit clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Super delicios e si acest Tort de clatite cu sirop caramel

Tare bine merg clatitele calde, c-o portie de Inghetata de vanilie

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot dar trebuie lasate sa se scurga bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert traditional, Cusma lui Guguta, simplu si rapid" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Cusma lui Guguta