Desert turta dulce glazurata

de Rahela Velicu in Dulciuri, 6 Dec 2021 | 2693 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de turta dulce

 

INGREDIENTE

  • 175 g miere
  • 270-280 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 5 g bicarbonat
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 70 g zahar
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 3-4 boabe de ienibahar macinat
  • Ingrediente glazura:
  • 1 albus de ou
  • 220 gr zahar pudra
  • 2-3 picaturi zeama de lamaie
  • colorant alimentar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce glazurata:

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele.

Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 24 de ore.

A doua zi impartim aluatul in 3 parti si intindem pe blatul presarat cu faina. Presaram faina si deasupra ca altfel se lipeste tare. Decupam si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7 min. Nu lasati mai mult ca se va intari cand se raceste.

Pregatim glazura astfel: mixam albusul cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie pentru 1 minut. Adaugam zaharul pudra si mixam inca 4-5 min. Punem glazura intr-o punga cu capatul gaurit foarte putin sau intr-un pos si ornam turta dulce. Eu am preferat sa folosesc o punga sa iasa cat mai subtiri dungile trasate. In 20-30 de min se intareste glazura peste turta dulce si se poate consuma. Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Conditia este sa stea doar 7 min. la cuptor, nici mai mult nici mai putin, ca altfel se intareste cand se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si capsuni