Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 19 Iun 2016 | 3109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 catei de usturoi
  • 2 chili
  • ulei de rapita
  • 3 lingurite seminte de mustar negru
  • 1 lingurita seminte de cumin
  • 1 mana frunzulite de curry (pot fi eliminate complet sau inlocuite cu 1-2 frunze de dafin)
  • 2 cepe
  • 1 bucata de 5 cm ghimbir
  • 90 grame coriandru proaspat (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 600 grame dovleac
  • 500 grame linte rosie
  • 10 lingruri iaurt degresat
  • 4 lime
  • 8 oua mari
  • 16 chapati (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/chapati-lipii-indiene-77313.html)
  • 300 grame spanac proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry:

Se taie cateii de usturoi si chili felii. 

Se incalzesc 2 linguri ulei de rapita, intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga semintele de mustar, cele de cumin si frunzele de curry. Se lasa 1 minut, apoi se adauga usturoiul si chili. 

Se lasa pana devin aurii. Se scoate jumatate din cantitate pe o farfurie si se ia tigaia de pe foc. 

Se toaca ceapa, ghimbirul si tulpinile de coriandru marunt. 

Se taie dovleacul in cuburi de 2 cm. 

Se adauga in tagaia cu mixul de condimente si se soteaza 15 minute, la foc mediu, pana cand legumele s-au inmuiat. 

Se adauga lintea si 1,5 litri apa. Se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 35 de minute. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se adauga frunzele de coriandru, iaurtul, sare, piper si sucul de la 2 lime in vasul unui blender si se transforma in dressing. 

Se incalzeste restul de mix de condimente in putin ulei de rapita, intr-o tigaie la foc mediu spre mic si se adauga ouale. Se prejesc dupa preferinte. 

Se incalzesc chapati. 

Se imparte dhal in portii si  se serveste cu spanac stropit cu dressing, ouale prajite, felii de lime si chapati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mazare si aluat de avocado