Dorada cu lapte de cocos

de radu_popovici in Peste, 26 Iun 2011 | 4788 vizualizari

 

Reteta, de inspiratie indiana, a fost adoptata in insulele britanice unde a devenit populara. Pestele se gateste usor si rapid, intr-un sos extrem de bogat, plin de savoare. Aroma sa este absolut deosebita, somptuoasa si rafinata, si se completeaza bine cu carnea delicata a pestelui.

 

INGREDIENTE

  • 1 dorada intreaga, curatata, circa 400 g
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi, rasi
  • 2 lingurite de amestec curry
  • 2-3 linguri de iaurt
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocat
  • 1 lingura de ulei de orez
  • 1 frunza de dafin
  • 1 baton de scortisoara, circa 3-4 cm lungime
  • sare
  • coaja de lamaie rasa,pentru ornat  
  •   frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu lapte de cocos:

Pestele se sareaza si se stropeste in interior si in exterior cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie; se pune intr-un vas termorezistent. Se incalzeste cuptorul la 180 °C (foc mediu).

Intr-un castron mare se combina pasta de rosii, usturoiul, curry, iaurtul, sarea, laptele de cocos, patrunjelul si restul de suc de lamaie. Se adauga 2-3 linguri de apa si se amesteca foarte bine.

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul si se adauga frunza de dafin si scortisoara; se prajesc circa 30 secunde, amestecand continuu, pana incep sa-si dezvolte. Se toarna in tigaie sosul din castron si se aduce la fierbere; se reduce apoi flacara si se lasa sa fiarba incetisor circa 1-2 minute.

Se adauga sosul fierbinte in vasul cu peste; trebuie ca sosul sa acopere pestele aproape in intregime. Se pune vasul in cuptor si se lasa circa 20-25 minute.
Pestele se serveste pe farfurii individuale, ornat cu patrunjel si coaja de lamaie, alaturi de orez fiert.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez