Dulceata de afine

de Panacris in Dulceata / Gem, 2 Sep 2020 | 5168 vizualizari

 

Am descoperit că nu aveam această rețetă în portofoliu, așa că m-am pus la treabă, daca tot m-am procopsit cu un borcan mare de afine! :D ;) Afinata data viitoare! :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Afine de pădure cca. 1500 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Lămâie 2 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele curățate și spălate se pun într-un vas încăpător cu fundul dublu, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se amestecă ușor și se lasă câteva ore, eventual peste nopate, ca să-și lase zeama.

Fructele se pun la fiert împreună cu siropul lăsa, la foc iute cca. 15 minute, se spumează, apoi se mai lasă la fiert la foc mic cca. 60 minute sau până se ajunge la consistența dorită.

Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid eremetic, apoi se lasă la răcorit cu fundul în sus, într-un pat de pături.

 A doua zi se etichetează și depozitează în cămară. 

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Au ieșit patru borcanele de 300 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine