Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir

de Bucataras Diana in Dulciuri, 23 Iun 2021 | 1896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1300 g sfecla
  • 100g zahar brun
  • 100 g ciocolata neagra
  • zeama de la o portocala
  • esenta vanilie
  • putin ghimbir (optional
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir:

Spalam sfecla si o punem la cuptor sa se coacă. Cand este gata, o lasam sa se răcorească, o taiem cubulete, o blenduim, apoi o punem într-o oala împreună cu zeama de portocala.

Dupa ce da într-un clocot, adaugam ciocolata rasa ( eu am avut bilute de ciocolata), zaharul si vanilia si fierbem circa 15 minute, amestecand in continuu.

La sfarsit adaugam ghimbir dupa gust, mai lasam un minut si oprim focul. Punem dulceata in borcane sterilizare si lasam sa se raceasca treptat sub paturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de sfecla cu ciocolata, portocala si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.06.2021, 18:00

Interesanta combinatia!

miki_a 1

07.07.2021, 10:10

Recunosc că mi-a stârnit interesul! Foarte interesantă rețeta!

Ancutsa 1

07.07.2021, 21:35

Delicioasa combinatie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide