Dum Aloo (Curry de cartofi)

de RoXx in Mancaruri de legume, 5 Noi 2012 | 5878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi marime medie
  • o ceapa rosie
  • 200 gr rosii cubulete
  • patrunjel
  • 2 lingurite praf curry
  • 1 lingurita praf chilli
  • o lingurita praf turmeric
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 1 lingurita praf ghimbir
  • 1 lingurita praf usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dum Aloo (Curry de cartofi):

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata , se scot din apa si pastram cam 100 ml din apa in care au fiert cartofii.Ceapa se curata,se taie marunt si se pune la calit in 1-2 linguri de ulei si un praf de sare.Dupa 3-4 min adaugam peste ceapa si condimentele si cartofii si amestecam usor.Punem peste, rosiile cubulete si cei 100 ml din apa in care au fiert cartofii si mai lasam pe foc 2-3 minute.Cand sunt gata oprim focul si presaram deasupra patrunjelul tocat marunt.Se servesc imediat alaturi de roti ( paine indiana http://www.bucataras.ro/retete/roti-paine-indiana-37942.html ) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dum Aloo (Curry de cartofi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii