Fajitas cu sos de usturoi si verdeata

de dariadeea in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2013 | 4499 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru 4 lipii:

  • 180 g lapte
  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o lingurita zahar
  • sare

pentru umplutura:

  • 3 rosii
  • un dovlecel
  • un cartof potrivit
  • 2 cepe mici
  • 150 g telemea de vaca
  • 350 g piept de pui
  • 1 ardei rosu gras
  • salata verde
  • patrunjel verde
  • sare ,piper,ulei

pentru sos:

  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper,patrunjel verde

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fajitas cu sos de usturoi si verdeata:

Pentru lipii se incalzeste usor laptele,se adauga drojdia,zaharul si 5 linguri faina,se amesteca bine si se lasa la dospit maiaua 10 min.

Se cerne faina,se face o groapa in mijloc,se adauga maiaua,se amesteca cu mana,se pune sare,ulei si se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Se lasa 10 min.

Se imparte aluatul in patru,se formeaza lipiile cu sucitorul si se coc in tigaie.Se lasa la racit in prosop.

Pentru umplutura,se spala si se curata legumele,se toaca cuburi.

Verdeata se toaca marunt

Pieptul de pui se spala,se usuca pe un prosop de bucatarie.Se prajeste in ulei apoi se taie cuburi , se pune intr-un bol si se acopera.

Legumele se soteaza in ulei,se condimenteaza dupa gust,se scot intr-un bol si se acopera.Telemeaua se taie cuburi.

Pentru sosul de usturoi se piseaza bine cateii de usturoi,se adauga uleiul si se amesteca bine pana se leaga,se adauga smantana,sare,piper,patrunjel verde tocat si se amesteca pana capata o consistenta omogena.

Se ung lipiile cu sos de usturoi,se pun cateva bucati de piept de pui,se adauga 2-3 linguri de legume,cateva cuburi de branza,salata verde,patrunjel verde,se ruleaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas cu sos de usturoi si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fajitas mexicane