Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara

de katty in Mancare copii, 11 Sep 2021 | 6418 vizualizari

 

Retete de suflet
Recunoasteti sincer de cand nu ati mai mancat...eu nici nu imi mai aduc aminte cand am mancat ultima oara, dar ma gandeam de ceva vreme la ele.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr farfalle
  • 1 lingura ulei
  • 70 gr pesmet
  • 100 gr nuci
  • 70 gr zahar brun
  • scortisoara macinata
  • 1 lingurita sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara:

Punem la foc o oala cu 3 l de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga.

Intr-o tigaie pe care o incintam pe foc punem uleiul, pesmetul si zaharul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se rumenesc frumos, fara sa se arda.

Macinam samburii de nuca (prajiti anterior in cuptor si raciti), dar nu foarte fin.

Scurgem pastele intr-o sita. Amestecam pastele cu pesmetul, nuca si scortisoara.

Servim pastele calde sau reci.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

12.09.2021, 21:54

Ce ne mai facea in copilarie, mama, paste cu nuci! La noi nu se pune pesmet, ci putin unt sau margarina daca le dorim de post!

Panacris 1

13.09.2021, 14:04

Rahela Velicu 1

16.09.2021, 13:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cus cus cu lapte - Desertul delicios al copilariei