File de cod cu sos de merisoare

de adnia in Peste, 5 Oct 2013 | 3419 vizualizari

 

Nu stiu daca v-am povestit cat de mult apreciez eu merisoarele! Si cum niciodata pana acum n-am avut norocul sa ma nimeresc prin piete pe langa aceste minuni ale naturii in stare proaspata, am tot cumparat merisoarele in stare deshidratata! Dar din toamna asta, insa s-au lipit de sufletul meu si am decis ca musai sa le am, asa ca le-am cautat cu inversunare...si le-am gasit! Nu va pot spune ce fericire a fost in sufletul meu saptamani de-a randul...si cate retete mi s-au perindat in minte ( iata una dintre ele, care s-a dovedit a fi o minune)! Insa, pana sa mai fac si altele, va prezint o combinatie care a devenit rapid una din specialitatile casei!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 4 fileuri cod ierburi uscate (cimbru, busuioc, menta)
  • sare, piper alb, dupa gust
  • 150 g merisoare
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 lingurita unt topit
  • 1/2 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa 1 lingurita zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu sos de merisoare:

 Mod de preparare: Fileurile de peste se decongeleaza (daca au fost congelate, ca ale mele), se scurg bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Separat, se pregateste marinata simpla: o cana de apa se pune la incalzit, dupa care se adauga ierburile, se lasa sa se infuzeze, dupa care se toarna peste pestele asezat intr-o tava de jena. Se da la cuptor, la foc mediu, pana se patrunde bine (cca 12 minute), stropindu-se din cand in cand cu zeama din tava, ca sa nu se usuce. Se prepara sosul de merisoare:ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Intr-o craticioara se toarna untul topit si se caleste usor ceapa. Se adauga merisoarele (ale mele au fost amestecate cu cateva afine si se lasa sa dea intr-un clocot. Se adauga zaharul brunsi se amesteca usor, pana cand acesta se topeste.

Separat, se amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si se toarna peste compozitia din craticioara. Se mai tine pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase. Se stinge focul, se lasa 5 minute sa se racoreasca si se potriveste de sare si eventual, piper.  Se scoate pestele din cuptor, se aseaza pe farfurie si se glazureaza cu sos de merisoare cald. Se decoreaza cu menta proaspata si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu sos de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de cod alaska in malai