File de crap in aluat de bere, cu mamaliga

de Ancutsa in Crap / Caras, 3 Feb 2019 | 2816 vizualizari

 

File de crap în aluat de bere, decorat cu roşii cherry, servit cu lămâie, portocală şi mămăliguţă caldă.

 

INGREDIENTE

  • 2 filé de crap,
  • 200 ml bere,
  • 150 g făină,
  • 1 ou,
  • Sare după gust,
  • Câteva felii de lămâie şi portocală,
  • Câteva roşii cherry pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de crap in aluat de bere, cu mamaliga:

 

Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte.

Se prăjeşte, întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde nuanţă aurie, se poate întoarce pe partea cealaltă.

Se decorează cu roşioare cherry. Se serveşte cu lămâie şi portocală, alături de mămăligă.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 30 min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/file-de-crap-in-aluat-de-bere-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "File de crap in aluat de bere, cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

06.02.2019, 14:08

Multumesc, domnule Dante!

mihaelar63 1

25.03.2019, 11:46

Foarte bun. Imi place si pestele si aluatul cu bere

Ancutsa 1

24.12.2019, 11:50

Multumesc mult, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar