Fursecuri "Boabe de cafea"

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Noi 2011 | 7134 vizualizari

 

O alta sugestie pentru zilele de Sarbatori! Tot din cartea de retete a Laurei Sava m-am inspirat!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt( la 200 gr.)
  • - 65 g. ciocolata
  • - 100 g. zahar
  • - 30 g. cacao
  • - 300 g. faina
  • - 1 lingurita plina praf de copt
  • - 2 lingurite ness dizolvate intr-o lingura de lapte/ apa fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Boabe de cafea":

1.Frecam mai intai untul cu zaharul , apoi adaugam ciocolata topita in prealabil ( la bain-marie) si usor racita.

2. Frecam totul bine , iar ulterior acestui pas turnam si cele 2 lingurite de ness dizolvate ( in apa sau lapte fierbinte).

3.Peste vom adauga faina cernuta, maestecata cu cacaoua ( cernuta si ea) si praful de copt.Vom framanta bine bine, pana ne rezulta o bila omogena de aluat.

4. Aluatul obtinut , care va avea o consistenta usor sfaramicioasa se da la frigider cca o ora.

5.Dupa ce scoatem alutul din frigider, modelam din acesta niste bilute usor ovale, cam de marimea unei boabe de fasole ( sau si mai mari cand nu mai aveti rabdare), apoi pe mijloc le trasam o linie.Ne ajutam pentru acest pas de lama cutitului sau de o scobitoare/ bat de frigaruie ( cum am facut eu).

6.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam bobitele de cafea la distante egale, apoi le punem la cuptorul care trebuie sa fie deja incalzit, ptr cca 10-12 min ( la foc mic spre mediu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Boabe de cafea"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ubulika 1

30.11.2011, 10:47

aaaaa....interesanteee

brunetica 1

18.12.2011, 08:39

frumoase si delicioase

Ina 1

28.12.2011, 20:26

Hehe! Ce dragute sunt! Mi-au placut si la Rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Piknic